BISKUT SNOW ALMOND
BAHAN - BAHAN
BAHAN A
-110 gm mentega
-1/2 tbsp shortening
-50 gm gula kastor
-1/2 tsp coffee emulco / esen kopi
-2 biji kuning telur gred c
BAHAN B
-110 gm tepung gandum
-25 gm nestum original * blend halus
-20 gm serbuk badam
-35 gm tepung ubi
-1 tbsp coffeemate
HIASAN:- COKLAT MASAKAN & BREAD CRUMB (SERBUK ROTI)
CARA-CARA
- pukul mentega,gula kastor dan shortening sehingga sebati.masukkan esen kopi dan kuning telur.pukul hingga sedikit kembang atau hingga rata.
- satukan kesemua bahan B dan masukkan ke dalam adunan A sedikit demi sedikit.
- uli sehingga menjadi doh yang lembut dan canaikan.kemudian terapkan mengikut acuan kesukaan anda.
- panaskan oven,dengan suhu 175C bakar selama 20 minit
- setelah sejuk,celupkan kedalam coklat masakan dan golekkan ke dalam serbuk roti. DONE! selamat mencuba ^_^
No comments:
Post a Comment