Followers

Side income

Ruang iklan

Saturday, 13 July 2013

RESEPI BISKUT SNOW ALMOND

                            BISKUT SNOW ALMOND 


                                     


BAHAN - BAHAN

BAHAN A

-110 gm mentega
-1/2 tbsp shortening
-50 gm gula kastor
-1/2 tsp coffee emulco / esen kopi
-2 biji kuning telur gred c


BAHAN B

-110 gm tepung gandum
-25 gm nestum original * blend halus
-20 gm serbuk badam 
-35 gm tepung ubi
-1 tbsp coffeemate

HIASAN:- COKLAT MASAKAN & BREAD CRUMB (SERBUK ROTI)

CARA-CARA

  1. pukul mentega,gula kastor dan shortening sehingga sebati.masukkan esen kopi dan kuning telur.pukul hingga sedikit kembang atau hingga rata.
  2. satukan kesemua bahan B dan masukkan ke dalam adunan A sedikit demi sedikit.
  3. uli sehingga menjadi doh yang lembut dan canaikan.kemudian terapkan mengikut acuan kesukaan anda.
  4. panaskan oven,dengan suhu 175C bakar selama 20 minit
  5. setelah sejuk,celupkan kedalam coklat masakan dan golekkan ke dalam serbuk roti. DONE! selamat mencuba ^_^





No comments: